Släpp bromsen och sälj!

Släpp bromsen och sälj!

  SKRIV UT BROSCHYR

Det finns en stjärna i varje säljare

Vad är det som skiljer en stjärnsäljare från en medioker säljare? Egentligen inte mycket förutom resultaten. Ja, men det är ju resultaten som alla tittar på och dömer efter, kan vi nästan höra dig tänka och vi håller med men låt oss ta ett steg tillbaka och kika på vad är det som skapar resultaten?

Resultaten kommer naturligtvis från hur säljaren agerar i alla lägen men vad är det som får hen att göra det hen gör? Varför följer vissa säljare alla tips och knep som de får och andra inte? Varför är säljare så olika? Det handlar bara om något så simpelt som rädslor och begränsningar. Alla har olika begränsningar eller spärrar som bestämmer vad vi kan göra eller inte göra.

Låt oss säga att ditt företag tar in en inspirationsföreläsare/säljguru för att ge konkreta tips till ert säljteam.  För att förklara på ett enkelt sätt, säljgurun visar alla säljare hur de ska agera precis som en körskollärare visar hur man växlar från ettan till tvåan till trean osv. Efteråt blir resultatet att vissa följer instruktionerna till punkt och pricka och växlar från ettan upp till femmans växel men vissa stannar på andra eller tredje växeln och är oförmögna att växla till en högre växel.

Som säljledare finns möjligheten att bli frustrerad när det visas kristallklart hur de ska gå tillväga gång på gång och i värsta fall så slutar säljaren eller blir av med jobbet. Vanliga tankar som dyker upp är ”Hen hade inte vad som krävs för att bli en bra säljare” eller ”Försäljning är inget för mig”.

Det som har missats är att det fanns ”spärrar” (begränsningar och rädslor) mellan växlarna som gjorde det omöjligt för säljaren att växla upp. Det intressanta är att dessa begränsningar har skapats oskyldigt av säljaren själv MEN hen är övertygad om att det beror på yttre omständigheter eller saknad av säljtalanger.

Det vi vill förmedla här är att när säljaren förstår hur dessa begränsningar skapas och hur enkelt de kan försvinna kan varje säljare bli en stjärna.

I vår workshop ”Släpp bromsen och sälj!” visar vi hur enkelt dessa spärrar kan plockas bort automatiskt oavsett vad de är och var de kommer ifrån från början.

BOKA NU

Färdigheter

Upplagt på

mars 29, 2016