Stressade medabetare ökar markant i Sverige, men anledningen finns inte där man tror. Forskningen kring stress har kommit längre än någonsin tidigare och metoderna kring stresshantering har ökat i takt med alla sjukskrivningar. Stress är en psykologisk upplevelse vilket sker i våra sinnen. Det enda vi kan uppleva i våra sinnen är det vi tänker och inte omständigheterna runt omkring oss. Men andra ord, det är inte jobbet som stressar oss utan det är det vi tänker om jobbet som skapar en upplevelse av stress.

Det är anledningen till att vi en dag kan uppleva stress över vår arbetsbörda för att nästa dag inte uppleva någon stress alls.

När medarbetarna förstår att stressen kommer oskyldigt ifrån deras eget tänkande och inte ifrån jobbet i sig, minskar stressen omedelbart. Men när de inser vad en tanke egentligen är försvinner stressen helt och hållit.

SOPU-027_tankom_500pxTomas har skrivit boken ”TÄNK OM du stressar i onödan” En handbok om hur du behåller ditt lugn oavsett dina omständigheter.” som gavs ut januari 2015. Han har även jobbat som extern vd för Sveriges andra och Europas tredje bästa arbetsplats enligt världsorganisationen ”Great Place To Work” 2014 där han spred denna förståelse med stor framgång.

Beställ boken här>>>

 

 

 

Boka nu